Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Aras Bulut İynemli Kimdir
Aras Bulut İynemli..

Aras Bulut İynemli (d. 25 Ağustos 1990), Türk aktör.

Eğitimi

Tekstilden emekli olmuş ev hanımı Sevtap Hanım ile uydu teknikeri Cengiz Bey’in 3. ve son çocuğu olarak dünyaya gelen Aras Bulut İynemli‘nin ağabeyi tiyatrocu Orçun İynemli, ablası da ses sanatçısı Yeşim İynemli’dir. Aras Bulut İynemli, Beşiktaş Anadolu Lisesi mezunudur ve İstanbul Teknik Üniversitesi‘nde Uçak Mühendisliği okumaktadır.

Kariyeri

Tiyatroyla ilgilendiği Beşiktaş Anadolu Lisesi yıllarında ağabeyinin cast ajansına kaydettirmesinden sonra, reklamlarda oynamaya başladı. Ümit Çırak’tan oyunculuk dersleri almış olan İynemli, tv dizisi Arka Sokaklar’da küçük bir rolden sonra rol aldığı bir reklam filminde yönetmen Zeynep Günay‘ın dikkatini çekti ve ardından Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Mete Akarsu karakterini canlandırdı. Geniş kitlelerce tanındığı bu rolde senaryo gereği dizinin ilerleyen bölümlerde müzisyen oldu ve İyi Düşün Taşın şarkısını coverladı ve yeni şarkılar besteledi. İlk sinema başrolünü Mart 2013’te gösterime giren Mahmut ile Meryem filminde oynadı.

Muhteşem Yüzyıl’da (2013-2014) Şehzade Bayezid, Hazal Kaya ile başrolleri paylaştığı Maral: En Güzel Hikayem‘de (2015) Sarp Altan, Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolü paylaştığı İçerde’de (2016-2017) Mert Karadağ/Umut Yılmaz karakterlerini canlandırmış olan İynemli, son olarak Çukur adlı dizide Yamaç Koçovalı karakteriyle başroldedir.

Özel yaşamı

Aras Bulut İynemli bekârdır. 1.82 boy, 74 kilo ağırlığa sahip olan İynemli, Başak burcudur. Sıkı bir Beşiktaş taraftarı olan İynemli, Beşiktaş’ta ikâmet etmektedir.

Filmografisi

YılTürProjeRolNotlar ve ödüller
2009DiziArka SokaklarŞerefKonuk oyuncu
2010Kısa filmSancıBaşrol oyuncusu
2010-2013DiziÖyle Bir Geçer Zaman kiMete AkarsuYardımcı oyuncu
2013SinemaMahmut ile MeryemMahmutBaşrol oyuncusu
2013-2014DiziMuhteşem YüzyılŞehzade BayezidYardımcı oyuncu
2013SinemaTamam mıyız?İhsanBaşrol oyuncusu
2014SinemaPek YakındaKonuk oyuncu
2015DiziMaral: En Güzel HikayemSarp AltanBaşrol oyuncusu
2016-2017DiziİçerdeUmut Yılmaz / Mert KaradağBaşrol oyuncusu
2017-günümüzDiziÇukurYamaç KoçovalıBaşrol oyuncusu

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 21/01/2018
  • Kategori: Müzisyen,Oyuncu
  • Görüntülenme: 428

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: